Beli Golob
The White Dove
La Colomba Bianca
Die Weisse Taube
03.11.11 1. RAZSTAVA DEL PO PRVEM FOTOGRAFSKO - SLIKARSKEM EKSTEMPORU Z NASLOVOM ''MIR IN LJUBEZEN KRAŠKE POKRAJINE-  TRNOVO"

Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob je ob 6. obletnici prižiga Ognja miru in ljubezni na Trnovem pri Gorici letos avgusta organizirala 1. mednarodni fotografsko – slikarski ekstempore z naslovom ''Mir in ljubezen kraške pokrajine – Trnovo'' na temo miru, ljubezni in krasa. Udeleženci ekstempora iz Slovenije in Italije so se zbrali pri skulpturi Ognja miru in ljubezni v Parku NOB natanko šest let po skupnem prižigu Ognja miru in ljubezni vseh obmejnih županov Slovenije in Italije, ki še danes tu gori v posebni skulpturi.                                        
Rezultat ustvarjalnega dne je preko 30 prispelih del, predvsem fotografskih. V fotografije so ujeti motivi prostranstev Trnovske planote, kraškega kamna, detajli iz življenja v preteklosti, motivika rastlin in živali. Na prostrani kraški planoti od barv prevladujejo sinja modrina neba, sivina in belina kamnitih starcev, rjave korenine bogate dediščine, zeleno življenje in rumeno upanje za prihodnost. Avtorska dela pred vami spletajo različne generacije, kraje, znanja, občutke, motive, fokuse, za skupen kras, mir in ljubezen.

Vabljeni k ogledu razstave!

Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob








Foto: Erika Tabai


Več slik si lahko pogledate v rubriki projekti.
domov
natisni
kontakt
zemljevid strani