Beli Golob
The White Dove
La Colomba Bianca
Die Weisse Taube
20.08.10 VELIKI KONCERT Z GOSTI NA SPLAVU POD SOLKANSKIM MOSTOM !
VELIKI KONCERT Z GOSTI NA SPLAVU POD SOLKANSKIM   MOSTOM

(NEPOSREDNI PRENOS TELEVIZIJE SLOVENIJA-AKCIJA »STOPIMO SKUPAJ)

(zbiranje sredstev za gradnjo rehabilitacijskega centra za osebe po možganskih poškodbah)
                                                                               
                                  Sobota, 4.september 2010
                                        ( Ob 19.55 uri)


Letos mineva pet let odkar na Trnovem pri Gorici gori v posebej za to izdelani skulpturi OGENJ MIRU IN LJUBEZNI. Prižgali so ga obmejni župani na pobudo ustanovitelja Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob Giannija Rijavca.  Laternico iz porcelana v kateri obiskovalci Trnovega lahko odnesejo Ogenj miru in ljubezni na svoje domove je ustanovitelj fundacije izročil mnogim pomembnim osebnostim: papežu Benediktu XVI. v Vatikanu, Gareginu II.-poglavarju Armenske pravoslavne cerkve v Erevanu, Dalaj Lami na zadnjem obisku v Sloveniji,…… . Že peto leto gori Ogenj miru in ljubezni za mir v naši notranjosti in med nami.
Prižigu ognja pred petimi leti (27.8. 2005) je sledil veliki koncert Giannija Rijavca v amfiteatru spominskega parka NOB. To je bil veličasten koncert, ki je zaznamoval to pomembno obletnico. Več o koncertu na spletni strani www.white-dove.org .

5. obletnica prižiga se bo praznovala spektakularno, na poseben način, na posebnem kraju, s plemenitim namenom-KONCERT GIANNIJA RIJAVCA Z GOSTI  NA SPLAVU NA REKI SOČI POD SOLKANSKIM MOSTOM-NAJVEČJIM KAMNITIM LOKOM NA SVETU. Za to sta vsaj dva razloga:

Prvi razlog:
Gianni Rijavec bo organiziral veliki koncert z gosti na kraju, ki pomeni za Primorsko in Slovenijo enega od osrednjih kulturnih spomenikov in se mu zagotovo posveča premalo pozornosti. To je spomenik svetovnega slovesa in pomena- SOLKANSKI MOST, ki se ponaša z največjim kamnitim obokom na svetu!
Drugi razlog:
Reka Soča. Ena izmed najlepših slovenskih rek zgodovinskega pomena predvsem iz prve svetovne vojne. »…in ti mi boš krvava tekla, kri naša te pojila bo, sovražna te kalila bo. Takrat se spomni bistra Soča, kar gorko ti srce naroča….« je v pesmi Soči zapisal Simon Gregorčič.

To sta več kot tehtna razloga, da se tam zgodi veliki koncert.
Prekrasen ambient: splav na reki Soči z VELIČASTNO OSVETLJENIM SOLKANSKIM MOSTOM!.



Poleg omenjenega bo koncert tudi karitativnega-plemenitega značaja. Preko neposrednega televizijskega prenosa TELEVIZIJE SLOVENIJA IN AKCIJE »STOPIMO SKUPAJ« se bodo zbirala denarna sredstva za gradnjo centra za rehabilitacijo po možganskih poškodbah na Trnovem pri  Gorici.

Koncert bo  neposredni televizijski prenos z zbiranjem sredstev za gradnjo omenjenega centra, ki je prav tako nacionalnega pomena.


Gostje:  LINA (zmagovalka talentov), HELENA BLAGNE, NATALIJA VERBOTEN, OTO PESTNER, ANIKA HORVAT, SLOVENSKI OKTET, NUŠA DERENDA, ALFI NIPIČ, PRO ANIMA SINGERS,….

Sovoditeljica:KARIN SABADIN

ČASTNI POKROVITELJ KONCERTA JE PREDSEDNIK VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE
g. BORUT PAHOR


domov
natisni
kontakt
zemljevid strani